Så här fungerar tjänsten

Så här fungerar tjänsten
Kreditkarma.se |

Kredit Karma ör en tjänst som jämför finansiella tjänster som kreditkort och lån. Målet är att samla alla lån- och kreditgivare som finns i Sverige på ett ställe så det är enkelt för dig som konsument att jämföra dessa tjänster. I Sverige finns det flera jämförelse tjänster och alla tjänar pengar på samma sätt - affiliatemarknadsföring.

Affiliatemarknadsföring är ingen ny typ av marknadsföring, men jämför mot traditionell maknadsföring som sker på nätet och som ofta baseras på PPC vilket betyder att företag betalar för varje klick (Ett exempel på PPC är de annonser du ser på Google Sök). Problemet med denna typ av marknadsföring är att det kan blir väldigt dyrt om klicken inte leder till någon försäljning. Med affiliatemarknadsföring betalar istället företaget bara när det leder till försäljning och företaget för även bättre kontroll över var annonserna kommer vissas och på så sätt kan man också välja hemsidor som man vet riktar sig mot ens kundbas.

Som affiliate kan man tjäna pengar på sin hemsida eller blogg genom att skicka sina besökare till företag och tjänster.

Internationellt är affiliatemarknadsföring en jättestor industri som omsätter flera miljarder kronor varje månad, ett exempel på ett företag som jobbar med affiliatemarknadsföring är Amazon.com. Chansen är även stor att du har klicka på någon affiliatelänk, speciellt om du följer någon blogg eller tittar på youtube videos som till exempel recenserar produkter.

Hur kan du tjäna pengar på affiliatemarknadsföring?

text

Så kommer du igång som affiliate.

text

Populära affiliatenätverk i Sverige.

text

Att tänka på innan du börjar med affiliatemarknadsföring.

Nisch - Först och främst behöver du komma på något att skriva om. Ett tips är att välja något som du själv är intresserad av, det kommer bli mycket enklare att skriva artiklar och texter om du faktiskt är intresserad av det du skriver om. Till exempel skapa inte en teknikblogg bara för att du vet att där finns pengar att tjäna, risken är istället stor att du kommer sluta jobba med bloggen.

När du har hittat något du vill skriva om så behöver du ta reda på om det går att tjäna pengar. Bli medlem hos affiliatenätverken ovan och se om de har samarbete med något företag som är relevant för din nisch.

Tänk långsiktigt - Att tjäna pengar på affiliatemarknadsföring är inte lätt och tro inte att du kommer tjäna några större pengar på en helt ny blogg eller hemsida. Att bygga upp en blogg eller hemsida som dessutom har återkommande besökare och som genererar pengar tar tid och därför kan det vara bra att se bloggen eller hemsidan som ett hobbyprojekt som du kan jobba med på din fritid.

Eventuella pengar som du tjänar bör du se som en bonus och att folk faktiskt gillar sidan, så fortsätt jobba med innehållet och fokusera inte så mycket på hur du ska maximera intäkterna.

Kvalité över kvantitet - Fokusera på innehållet och skapa inte massa inlägg bara för att fylla upp sidan. Det är också viktigt att du skapar innehåll som är unikt, så kopiera inte texter från andra bloggar / hemsidor!

Planering - Var konsekvent och försök ha en plan för hur du ska publicera innehåll. Precis när du börjar jobba med din blogg eller hemsida så planerar du kanske att du ska publicera nya inlägg varje dag.

Men det finns en risk med detta och att kvalitén på inläggen blir lidande. Ett vanligt problem är att man får svårt att komma på vad man ska skriva och publicera. Därför kan det vara bättre att inte publicera nya inlägg varje dag. Istället är det oftast bättre att hålla sig till ett schema så alla uppdateringar sker på förutbestämda dagar och tider.

Kategori: Guider

© 2020 Kreditkarma.se. Alla produktnamn, logotyp och varumärken som anges eller hänvisas till på Kreditkarma.se är respektive varumärkesinnehavares egendom. Kreditkarma.se är en gratis jämförelsetjänst som hjälper dig att jämföra alla kreditkort och lån som finns i Sverige. Filtrera fram kreditkort och lån baserat på en rad olika kriterier.

De erbjudanden och länkar som visas på webbplatsen är från annonsörer och från vilka Kreditkarma.se i vissa fall kan få ersättning från. Det är denna ersättning som gör det möjligt för oss att erbjuda denna tjänst helt utan kostnad. Vill du veta mer om hur tjänsten fungerar eller hur affiliate-marknadsföring fungerar, klicka här.