Så här fungerar tjänsten

Så här fungerar tjänsten
Kreditkarma.se |

Kredit Karma ör en tjänst som jämför finansiella tjänster som kreditkort och lån. Målet är att samla alla lån- och kreditgivare som finns i Sverige på ett ställe så det är enkelt för dig som konsument att jämföra dessa tjänster. I Sverige finns det flera jämförelse tjänster och alla tjänar pengar på samma sätt - affiliatemarknadsföring.

Affiliatemarknadsföring är ingen ny typ av marknadsföring, men jämför mot traditionell maknadsföring som sker på nätet och som ofta baseras på PPC vilket betyder att företag betalar för varje klick (Ett exempel på PPC är de annonser du ser på Google Sök). Problemet med denna typ av marknadsföring är att det kan blir väldigt dyrt om klicken inte leder till någon försäljning. Med affiliatemarknadsföring betalar istället företaget bara när det leder till försäljning och företaget för även bättre kontroll över var annonserna kommer vissas och på så sätt kan man också välja hemsidor som man vet riktar sig mot ens kundbas.

Som affiliate kan man tjäna pengar på sin hemsida eller blogg genom att skicka sina besökare till företag och tjänster.

Internationellt är affiliatemarknadsföring en jättestor industri som omsätter flera miljarder kronor varje månad, ett exempel på ett företag som jobbar med affiliatemarknadsföring är Amazon.com. Chansen är även stor att du har klicka på någon affiliatelänk, speciellt om du följer någon blogg eller tittar på youtube videos som till exempel recenserar produkter.

Hur kan du tjäna pengar på affiliatemarknadsföring?

Det finns flera olika sätt som du kan tjäna pengar genom affiliatemarknadsföring, men det vanligaste är att ett företag betalar dig som affiliate en fast summa eller en viss procentandel av försäljningen som du lyckas generera.

Exempel:

Företaget "XYZ Sports" säljer kosttillskott och vill öka sin försäljning och kontaktar därför ett affiliatenätverk för att få tillgång till personer som har möjlighet att marknadsföra produkter via hemsidor, bloggar och sociala nätverk.

Affiliatenätverket lägger till företaget i sitt system med information om vilken typ av erstättning företaget erbjuder - Till exempel: Du som affiliate får 15% av varje order som du lyckas generera åt företaget. Du får också tillgång till annonser, bilder och texter som du kan placera på din blogg, hemsida, eller Facebook-sida.

Sen när en konsument besöker din blogg eller hemsida och klickar på annonsen så sparas en "cookie" på besökarens dator. Denna cookie innehåller information om när klicket gjordes och vilken affiliate länken tillhör så att affiliatenätverketet vet vem de ska ge ersättning till.

Om besökaren bestämmer sig för att beställa kosttillskott från XYZ Sports och handlar för till exempel 1 200 kr så kommer affiliatenätverket att känna av detta och du som affiliate kommer få 180 kr i ersättning.

Så kommer du igång som affiliate.

Först och främst kommer du behöva ha ett sätt att nå ut till kunder. Därför kan det vara bra om du har en hemsida eller blogg. Konton på sociala medier där du har aktiva följare kan också fungera bra. Har du inte någon hemsida, blogg eller konto på sociala medier så bör du först skapa det och försöka få besökare och följare innan du börjar marknadsföra produkter och tjänster.

Här är några länkar som kan hjälpa dig att komma igång med en hemsida eller blogg:

Populära affiliatenätverk i Sverige.

När du har en etablerad hemsida eller blogg som får mycket ny eller återkommande besökare så kan det vara tid att försöka marknadsföra produkter. Så hur får du då tillgång till tjänster och produkter som du kan marknadsföra? Det enklaste sättet är att gå med i något affiliatenätverk och sen försöka hitta produkter eller tjänster som är relevanta för din hemsida eller blogg.

Här är länkar till några populära affiliatenätverk som finns i Sverige:

Att tänka på innan du börjar med affiliatemarknadsföring.

Nisch - Först och främst behöver du komma på något att skriva om. Ett tips är att välja något som du själv är intresserad av, det kommer bli mycket enklare att skriva artiklar och texter om du faktiskt är intresserad av det du skriver om. Till exempel skapa inte en teknikblogg bara för att du vet att där finns pengar att tjäna, risken är istället stor att du kommer sluta jobba med bloggen.

När du har hittat något du vill skriva om så behöver du ta reda på om det går att tjäna pengar. Bli medlem hos affiliatenätverken ovan och se om de har samarbete med något företag som är relevant för din nisch.

Tänk långsiktigt - Att tjäna pengar på affiliatemarknadsföring är inte lätt och tro inte att du kommer tjäna några större pengar på en helt ny blogg eller hemsida. Att bygga upp en blogg eller hemsida som dessutom har återkommande besökare och som genererar pengar tar tid och därför kan det vara bra att se bloggen eller hemsidan som ett hobbyprojekt som du kan jobba med på din fritid.

Eventuella pengar som du tjänar bör du se som en bonus och att folk faktiskt gillar sidan, så fortsätt jobba med innehållet och fokusera inte så mycket på hur du ska maximera intäkterna.

Kvalité över kvantitet - Fokusera på innehållet och skapa inte massa inlägg bara för att fylla upp sidan. Det är också viktigt att du skapar innehåll som är unikt, så kopiera inte texter från andra bloggar / hemsidor!

Planering - Var konsekvent och försök ha en plan för hur du ska publicera innehåll. Precis när du börjar jobba med din blogg eller hemsida så planerar du kanske att du ska publicera nya inlägg varje dag.

Men det finns en risk med detta och att kvalitén på inläggen blir lidande. Ett vanligt problem är att man får svårt att komma på vad man ska skriva och publicera. Därför kan det vara bättre att inte publicera nya inlägg varje dag. Istället är det oftast bättre att hålla sig till ett schema så alla uppdateringar sker på förutbestämda dagar och tider.

Kategori: Guider

© 2021 Kreditkarma.se. Alla produktnamn, logotyp och varumärken som anges eller hänvisas till på Kreditkarma.se är respektive varumärkesinnehavares egendom. Kreditkarma.se är en gratis jämförelsetjänst som hjälper dig att jämföra alla kreditkort och lån som finns i Sverige. Filtrera fram kreditkort och lån baserat på en rad olika kriterier.

De flesta erbjudanden och länkar som visas på webbplatsen är från annonsörer och det är från dessa som Kreditkarma.se i vissa fall kan få ersättning från. Med hjälp av denna ersättning så blir det möjligt för oss att erbjuda denna tjänst helt utan kostnad. Vill du veta mer om hur tjänsten fungerar eller hur affiliate-marknadsföring fungerar?.