Så väljer du det bästa kreditkortet 2021

Så väljer du det bästa kreditkortet 2021
Kreditkarma.se |

När du ska välja kreditkort så finns det några saker som du bör tänka på, speciellt då det finns mer än 50 olika kreditkart att välja mellan.

I det här inlägget kommer vi gå igenom några punkter som kan vara bra att titta extra noga på. Först skulle vi rekommendera att du begränsar listan med kreditkort så du inte behöver undersöka massa olika kort. Utgå ifrån vad som är viktigt för dig, är det kanske viktigt att kortet har en: Låg ränta, utan årsavgift, många räntefria dagar eller bara en hög kredit?

När du har hittat kort som uppfyller någon av faktorerna ovan så bör du undersöka om korten har några extra förmåner, kanske de erbjuder kortet bonuspoäng när du handlar eller så kan du kanske tjäna air miles som går att använda för att resa. Försök välja kreditkort som uppfyller en eller flera av faktorerna ovan och därefter försöka hitta ett kort som har bäst förmåner och som passar dina behov.

Faktorer att tänka på när du jämför kreditkort

 • Effektiv ränta på krediten
 • Om kortet har någon årsavgift
 • Antal räntefria dagar
 • Kan du få någon bonus / tjäna poäng?
 • Andra förmåner
 • Försäkringar
 • Fakturaavgifter & aviavgift
 • Valutapåslag & uttagsavgift (Viktigt om du ska använda kortet utomlands)

När bör du använda kreditkortet?

Det finns stunder då det kan vara fördelaktigt att använda ett kreditkort. Till exempel så kan du få extra skydd när du handlar på nätet eller när du betalar minst 75% av kostnaden för dina flygbiljetter med kreditkortet så ingår en reseförsäkring som täcker eventuella kostnader om du skulle bli sjuk, skadad, förlorar bagage eller om det uppstår flygförseningar.

Vad innebär ett kreditkort med poäng & bonusar?

Med ett kreditkort som erbjuder poäng och bonusar kan du spara pengar vid köp och du kan också ta del av speciella erbjudanden som du kan ta del av genom att använda poängen som du tjänar genom att bara använda kortet.

Spara pengar med kreditkort

Genom att använda ett kreditkort när du handlar och gör inköp så kan du faktisk spara in både årsavgift och även eventuella förseningsavgifter. Kreditkort med bonusar blir allt vanligare och många väljer att ha ett kreditkort istället för det traditionella bankkortet eftersom man får tillgång till extra förmåner som poäng och bonusar.

Förmåner med kreditkort

Några vanliga förmåner som kreditkort erbjuder är:

 • Bonuspoäng du kan använda när du handlar mat.
 • Tjäna air miles och få rabatter på resor när du flyger med Norwegian och SAS.
 • Få rabatt när du tankar bilen - Spara flera ören per liter med ett bensinkort från till exempel Preem eller OKQ8.

Nekad vid ansökan om kreditkort

Alla kreditgivare i Sverige är skyldiga att göra en kreditprövning innan de bevilja en kredit. Vanligtviss görs en kreditupplysning via UC, Bisnode eller Creditsafe och tillsammans med den information du har angivit i din ansöka så tas ett beslut om du annses vara kreditvärdig.

Vanligtviss använder kreditgivarna kreditvärderingsmodeller som är automatiska och dessa tar bara hänsyn till den information som du har lämnat i ansökan och som finns tillgänglig i kreditupplysningen, så bara för att du blir nekad så behöver det inte betyda att du är en dålig betalare eller att du har en dålig ekonomi, utan beslutet beror på att kreditvärderingsmodellen anser att risken är för hög.

Vanliga orsaker till att man blir nekad:

 • Ingen fast inkomst
 • Inte tillräknligt hög inkomst
 • Betalningsanmärkning
 • För många kreditprövningar. (Vanligt om du har ansökt om lån och krediter hos flera företag som använder UC)

Klicka här för att se alla tillgängliga kreditkort i Sverige

Kategori: Guider

© 2021 Kreditkarma.se. Alla produktnamn, logotyp och varumärken som anges eller hänvisas till på Kreditkarma.se är respektive varumärkesinnehavares egendom. Kreditkarma.se är en gratis jämförelsetjänst som hjälper dig att jämföra alla kreditkort och lån som finns i Sverige. Filtrera fram kreditkort och lån baserat på en rad olika kriterier.

De flesta erbjudanden och länkar som visas på webbplatsen är från annonsörer och det är från dessa som Kreditkarma.se i vissa fall kan få ersättning från. Med hjälp av denna ersättning så blir det möjligt för oss att erbjuda denna tjänst helt utan kostnad. Vill du veta mer om hur tjänsten fungerar eller hur affiliate-marknadsföring fungerar?.