Företagslån - Låna upp till 5.000.000 kr

Här har vi samlat några av de största långivarna som erbjuder företagslån för att hjälpa dig hitta den lägsta räntan och de bästa villkoren. Med ett företagslån kan du låna upp till 5.000.000 kr utan krav på säkerhet.

Mer från bloggen

Via vår blogg får du en massa bra tips och idéer för hur du kan tänka kring lån och krediter. Här hittar du även allt du behöver veta för att få dina pengar växa via sparande och investeringar.

Frågor & Svar

Vad krävs för att få ett företagslån?

De flesta långivare som erbjuder företagslån ger detta till svenska aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag. Det spelar ingen roll om ditt företag är nytt eller gammalt, stort eller litet.

Alla företag bedöms individuellt och det viktiga är att ditt företag har en bra ekonomi och affärsidé. Vissa långivare beviljar ibland även lån till företag med betalningasnmärkningar.

Följande är några grundkvar som oftast måste uppfyllas för att låna:

  • Företaget måste vara ett registrerat svenskt aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma.
  • För godkänd ansökan krävs minst en borgensman.
  • Betalningsanmärkningar kan förekomma men de flesta långivare godkänner inte företag med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.
Hur snabbt betalas pengarna ut?

Att ansöka om ett företagslån tar oftast bara några minuter. Sen hur lång tid det tar att få pengarna utbetalda kan varierar mellan olika långivare, men om din ansökan blir godkänds så finns pengarna på företagets bankkonto inom 1 till 2 bankdagar.

Kräver företagslån någon säkerhet?

Nej, inga säkerheter krävs från företaget. Däremot krävs alltid en personlig borgen från en eller två av bolagsmännen. Detta betyder att om företaget till exempel skulle ställa in betalningarna blir den som har ställt personlig borgen privat återbetalningsskyldig.

Följande är några krav som ställs på borgensmännen:

  • De måste vara svenska medborgare.
  • Ha en ordnad ekonomi (säkerställs via kreditkontroll).
  • Vara fria från betalningsanmärkningar.
Vad händer om jag inte kan återbetala lånet?

Betalar du inte din faktura så skickas först en påminnelse om att en inbetalning saknas. Ifall inbetalning dröjer ytterligare så går fakturan vidare till inkasso. Därefter om företaget inte betalar sin skuld så kommer borgensmannen/männen bli betalningsansvariga.

Vad är skillnaden på företagslån och företagskredit?

Begreppen blandas ofta ihop men syftet med de båda tjänsterna är ofta detsamma - att hjälpa företag med pengar när den egna kassan inte räcker till.

Med en företagskredit så har du ett kreditutrymme som du fritt kan använda när det uppstår ett behov och så betalar du en ränta på pengarna som utnyttjas. (Viktigt att känna till om företagskrediter är att de flesta företag som erbjuder denna typ tjänst tar ut en månadsavgift även om du inte använder krediten.)

Med ett företagslån får du pengarna utbetalt i en klumpsumma och betalar sedan tillbaka det belopp du har lånat under en angiven tidsperiod.

© 2021 Kreditkarma.se. Alla produktnamn, logotyp och varumärken som anges eller hänvisas till på Kreditkarma.se är respektive varumärkesinnehavares egendom. Kreditkarma.se är en gratis jämförelsetjänst som hjälper dig att jämföra alla kreditkort och lån som finns i Sverige. Filtrera fram kreditkort och lån baserat på en rad olika kriterier.

De flesta erbjudanden och länkar som visas på webbplatsen är från annonsörer och det är från dessa som Kreditkarma.se i vissa fall kan få ersättning från. Med hjälp av denna ersättning så blir det möjligt för oss att erbjuda denna tjänst helt utan kostnad. Vill du veta mer om hur tjänsten fungerar eller hur affiliate-marknadsföring fungerar?.