Snabblån - Låna snabbt upp till 75.000 kr

Här jämför vi alla snabblån från svenska långivare för att hjälpa dig hitta den lägsta räntan och de bästa villkoren. Med ett snabblån kan du låna upp till 75.000 kr och få tillgång till pengarna snabbt.

Mer från bloggen

Via vår blogg får du en massa bra tips och idéer för hur du kan tänka kring lån och krediter. Här hittar du även allt du behöver veta för att få dina pengar växa via sparande och investeringar.

Frågor & Svar

Vad krävs för att få snabblån?

För att ta ett snabblån så det viktigt att du har möjlighet att betala tillbaka lånet, dels är det viktigt för dig själv att du kan betala tillbaka så du inte får betalningsanmärkningar och hamnar hos kronofogden.

Sen vill självklart också långivaren ha tillbaka sina pengar och därför är det viktigt att du har någon form av inkomst och detta är oftast ett krav hos alla långivare. Inkomsten behöver nödvändigtvis inte komma från en fast anställning med det är viktigt att du har en taxerad inkomst.

Ett annat viktigt krav är din ålder. I Sverige är det en 18 årsgräns för att låna pengar, men det finns också långivare som kräver en högre ålder.

Hur mycket kan jag låna?

Av de långivare som vi jämför så finns det långivare som erbjuder dig att ansöka om lån upp till 75 000 kronor och utbetalningen sker då mycket snabbare än i jämförelse med till exempel ett vanligt banklån eller privatlån.

Men bara för att man kan ansöka om en hög kredit så betyder det inte att du kommer blir beviljad ett så högt lånebelopp. Det som bestämmer hur mycket du kan låna baseras oftast på din kreditvärdighet.

Kan jag låna pengar under helger?

Det går att låna pengar på både lördagar och söndagar, men oftast är du begränsad till snabblån och smslån så därför kan det finnas begränsningar kring hur mycket du kan låna.

Det kan även gälla specifika öppettider då det alltid krävs en kreditupplysning och oftast en granskning av låntagaren för att säkerställa att denne har möjlighet att betala tillbaka lånet, detta betyder att långivaren behöver ha någon tillgänglig för att handlägga ditt ärende.

Hur snabbt betalas pengarna till mitt bankkonto?

Beroende på vilket typ av lån du väljer att ansöka om så varierar utbetalningarna. Både snabblån och smslån är utformade för att snabbt ge dig tillgång till pengarna och det är inte ovanligt att du kan ha pengarna på ditt konto redan inom några minuter om du väljer denna typ av lån.

Om du däremot väljer ett privatlån så kan processen ta något längre tid, till exempel så är det inte ovanligt att det kan ta 1 - 2 bankdagar innan pengarna finns på ditt konto. Något som också kan påverka hur snabbt pengarna betala ut är om långivaren och du har samma bank, har ni detta så sker överförigen direkt efter att lånet har blivit godkänt, men har ni olika banker så kan det dröja tills nästa vardag.

Går det att ta ett snabblån utan kreditupplysning?

Om du vill vara säker på att du lånar av en seriös och trovärdig långivare så bör långivaren vara registrerad hos Finansinspektionen och detta medför att långivaren måste göra en kreditupplysning för att förhindra att pengar inte lånas ut till redan skuldsatta personer.

Tänk på att det är skillnad mellan långivare och hur de gör sina kreditupplysningar. Många som hör kreditupplysning tror att det alltid sker hos UC (Upplysningscentralen) men UC är bara ett av många kreditupplysningsföretag och det finns andra kreditupplysningsföretag som flera långivare använder.

Krävs det fast jobb för att låna pengar?

Både ja och nej, det beror helt på vilken typ av lån du ansöker om. Det finns vissa låntyper och långivare som kräver fast anställning, men oftast är kravet att du ska ha en deklarerad inkomst och det behöver inte nödvändigtvis vara från en fast anställning. Andra anställningsformer eller pension kan också fungera.

För att bli beviljad ett snabblån så krävs oftst ingen fast anställning. Däremot finns det oftast krav på att du måste ha en deklarerad årsinkomst från 45.000 till 75.000 kr.

© 2021 Kreditkarma.se. Alla produktnamn, logotyp och varumärken som anges eller hänvisas till på Kreditkarma.se är respektive varumärkesinnehavares egendom. Kreditkarma.se är en gratis jämförelsetjänst som hjälper dig att jämföra alla kreditkort och lån som finns i Sverige. Filtrera fram kreditkort och lån baserat på en rad olika kriterier.

De flesta erbjudanden och länkar som visas på webbplatsen är från annonsörer och det är från dessa som Kreditkarma.se i vissa fall kan få ersättning från. Med hjälp av denna ersättning så blir det möjligt för oss att erbjuda denna tjänst helt utan kostnad. Vill du veta mer om hur tjänsten fungerar eller hur affiliate-marknadsföring fungerar?.