Topp 10 - De 10 bästa premium-teman för WordPress (2023)

av Kreditkarma.se den

Med över 10 000 WordPress-teman tillgängliga kan det vara svårt för nybörjare att hitta det bästa WordPress-temat för att skapa en webbplats. En vanlig fråga som många söker svar på är om det finns ett enda WordPress-tema som passar alla webbplatser och användningsfall.

Och svaret är faktiskt JA. Idag finns det flera populära multifunktionella WordPress-teman att välja mellan. Att välja rätt WordPress-tema kan ha en stor påverkan när du ska bygga din nästa blogg eller webbplats. I den här artikeln har vi handplockat 10 av de bästa WordPress-teman som är populära under 2023.

Vårt fokus med detta inlägg är att lyfta fram de bästa och mest populära (premium) WordPress-teman i sina respektive kategorier. Vi har samlat både nischspecifika WordPress-teman samt några av de bästa multifunktionella WordPress-teman i denna sammanställning.

Innehåll

Bästa premium-teman för Wordpress:

1. StudioPress - Teman som gör din blogg vacker, snabb och SEO-vänlig

WordPress temat StudioPress

StudioPress är en av de bästa premium-teman för WordPress-bloggar på marknaden. Alla StudioPress-teman är baserade på det populära WordPress-ramverket, Genesis Framework. Ramverket har dessutom utmärkt stöd för den nya WordPress-redigeraren, Gutenberg.

StudioPress har också ett stort utbud (60+) av barnteman som du kan välja mellan och dessa går att använda till en rad olika ända mål som till exempel hemsidor (företag och privat), bloggar, e-handel och mycket mer. Några är utvecklade av StudioPress själva och andra av tredje parts utvecklare.

WordPress temat StudioPress Teman

Genesis Framework är de tema som vi ofta använder när vi skapar WordPress-sidor och här är varför:

 • Stor community: När du anpassar ditt tema har du säkert frågor. StudioPress har en stor och hjälpsam community som du kan kontakta för att få hjälp dygnet runt.
 • En bra grund att börja med: Ramverket är redan utvecklat. Så du behöver bara använda ett barntema som det är eller så kan du anpassa det efter dina behov.
 • Inbyggd funktionalitet: Ramverket kommer med en rad olika widgets inbyggda i temat. Detta minskar behovet av extra plugins.
 • Välutvecklad kodbas: Flera personer arbetar vanligtvis med ett tema för att säkerställa att det är robust. Dessutom är Genesis "Open Source", vilket innebär att flera experter bidrar till produkten.
 • Enkela uppdateringar: När du behöver uppdatera ditt tema så kan du göra det utan att förlora någon stil eller annan anpassning som du har gjort.

StudioPress har olika prisalternativ:

Bara Genesis Framework: $59.95

Genesis Pro, som ger dig tillgång till alla barnteman: $360 per år

Kom igång med StudioPress idag

2. Divi — Det ultimata WordPress-temat med visuell sidbyggare

WordPress temat Divi

Divi är ett av de mest populära multifunktionella WordPress-teman på marknaden. Det är skapat av Elegant Themes, en av de ledande WordPress-temautvecklarna i världen.

Divi levereras med en inbyggd dra och släpp-sidbyggare som du kan använda för att skapa vilken layout och utseende som helst. Du får också 20 färdiga layouter som du kan använda för att starta ditt nya projekt.

Kolla också in dessa mycket anpassningsbara Divi-barnteman.

En fördel med Divi är att du kan spara dina anpassade layouter i Divi-biblioteket, så att du kan använda dem senare och du behöver inte bygga om varje sidan på nytt.

Divi kostar: $89 per år eller $249 för en livstidslicens.

Kom igång med Divi idag

3. Astra — Multifunktionellt tema för alla typer av webbplatser

WordPress temat Astra

Astra är ett mångsidigt WordPress-tema som kan användas för alla typer av webbplatser. Temat är också väldigt lätt och prestanda optimerat, vilket betyder att det hjälper till att förbätrtra din WordPress-webbplats hastighet och laddtider.

Med Astra har du full kontroll över utseendet på din webbplats. Du har också tillgång till hela Googles teckensnitt och du kan ändra färger och bakgrund för alla områden på din webbplats.

Astra ger dig också mycket kontroll över webbplatsens sidhuvud och sidfot. Till exempel kan du skapa en "sticky" rubrik som förblir fixerad till toppen av skärmen när användaren scrollar ner.

En stor fördel med Astra är att när du har köpt temat kan du använda den på hur många webbplatser du vill. Detta är väldigt ovanligt när det gäller WordPress-teman, men detta betyder att du kan skapa flera webbplatser, antingen för dig själv eller för kunder.

Astra har några olika prisalternativ som du kan välja mellan:

Astra Pro kostar: $47 per år eller $249 för en livstidslicens.

Essential Bundle: $169 per år eller $499 för en livstidslicens.

Growth Bundle: $249 per år eller $699 för en livstidslicens.

Vanligtvis behöver du inte förnya licensen för att kunna använda temat, utan den enda anledningen till att man ofta vill ha en aktiv licens är för att få tillgång till alla nya uppdateringar.

Kom igång med Astra idag

4. Stockholm - Ett genuint multifunktionellt WordPress-tema

WordPress temat Stockholm

Stockholm är ett mycket kreativt WordPress-tema och perfekt för användare som vill starta en hemsida till ett företag eller en personlig portföljsajt helt utan kod. Detta är ett bästsäljande premiumteman med höga användarbetyg. Det är också kompatibelt med de flesta populära premium och gratis plugins:

 • WPML
 • WooCommerce
 • Contact Form 7
 • Elementor & WPBakery

Stockholm levereras med flera populära premium-slider tillägg som "Revolution Slider" och "Layer Slider". Temat använder också "WPBakery Page Builder" som är en av de bästa grafiska sidbyggarna tillgängliga för WordPress.

En fördel med Stockholm är att du behöver inte oroa dig för hur din webbplats ser ut eller fungera på mobila skärmar då temat är responsivt och passar alla mobila skärmar.

Stockholm kostar: $69.

Kom igång med Stockholm idag

5. Avada - Världens mest populära WordPress-tema

WordPress temat Avada

Avada är ett av världens mest sålda WordPress-teman med mer än 610 000 licenser sålda på ThemeForest. Avada har en till synes ständigt växande lista med funktioner och temat uppdateras regelbundet. Utvecklarna har verkligen gjort ett bra jobb med att utöka kärnfunktionen i WordPress för att täcka nästan varje typ av hemsida, vilket gör detta till ett väldigt mångsidigt tema.

Hela listan över funktioner är faktiskt mycket längre än så här, men här är några saker vi gillar:

 • Dra-och-släpp-sidbyggare.
 • Stort bibliotek med färdiga element och komponenter.
 • Ett växande urval av färdigbyggda sidor och individuella stilar.
 • Stöd för videobakgrunder och infogande av video i innehållet.
 • Stöd för populära plugins som WooCommerce och Gravity Forms.

I skrivande stund finns det 49 demo-sidor att välja mellan, som täcker företag-, livsstils-, byrå- och portföljwebbplatser för att bara nämna några. Avada är också utmärkt för e-handel med WooCommerce, och det finns dessutom några demosidor för e-handelsbutiker i temat.

Eftersom Avada regelbundet uppdateras läggs det ofta till nya demosidor i temat så det finns garanterat något som passar dina behov.

Avada kostar: $60.

Kom igång med Avada idag

6. TheGem - Snabbt och kreativt multifunktionellt WordPress-tema

WordPress temat TheGem

TheGem är ett mångsidigt WordPress-tema med modern design. Temat innehåller flera olika designelement, stilar och funktioner vilket kan hjälpa dig att bygga imponerande och vackra webbplatser på några minuter. Helt utan att röra en kodrad. TheGem är också ett av få WordPress-teman som kommer med över 400 färdiga att använda layouter som du kan anpassa hur du vill. Deras demo-sidor omfattar flera kategorier, inklusive:

 • Företag
 • Kreativ
 • Landningssida
 • E-handel
 • Fotografi
 • Portfölj

TheGem fokuserar på att ge dig full kontroll över din webbplats. Även om du aldrig har skapat en hemsida tidigare så har TheGem flera funktioner som kan hjälpa dig att bygga en webbplats utöver din nuvarande kapacitet och färdigheter.

TheGem kostar: $35.

Kom igång med TheGem idag

7. REHub - WordPress-tema för prisjämförelser och affiliate-webbplatser

WordPress temat REHub

REHub är ett kraftfullt WordPress-tema för affiliate-webbplatser som fokuserar mycket på prisjämförelser och affiliatemarknadsföring. Temat har också en del specialutvecklade plugins och moderna layouter så du kan bygga en hemsida för specifika nischer på några minuter. Detta WordPress-tema är också ett av de mest sålda teman på ThemeForest som är en av de ledande marknadsplatserna för WordPress-teman.

Några fördelar med Rehub-temat:

 • 10 Barnteman som är färdiga att använda
 • 11 Bonusar och exklusiva plugins
 • Temat är optimerat för hög konvertering
 • Tillgängliga layouts och stilar för e-handel
 • Kvalitetskontrollerat av Envato (ThemeForest)
 • 6 månaders support
 • Layout och funktioner för rabattkoder
 • SEO-vänligt tema

Rehub är ett väldigt mångsidig WordPress-tema med massor av funktioner och det går enkelt att anpassa. Temat använder Elementor för att skapa sidor och inlägg med 40+ anpassningsbara widgets och komponenter.

REHub kostar: $41.

Kom igång med REHub idag

8. The7 — Multifunktionellt tema för webbplatser och e-handel

WordPress temat The7

The7-temat erbjuder stor flexibilitet och det kommer med alla funktioner du kan förvänta dig av ett premium WordPress-tema. Temat kommer med flera färdiga designstilar som du kan välja mellan. På så sätt kan du snabbt komma igång och skapa en webbplats. Varje designstil har ett unikt utseende och de baseras på designstilar som Material design, Minimalist och iOS.

The7 kommer med Elementor, som är en av de mest kraftfulla sidbyggar-pluginet för WordPress. Detta låter dig skapa dina egna layouter med hjälp av ett dra och släpp-verktyg.

Temat är kompatibel med:

 • Elementor, Elementor Pro och PRO Elements
 • Gutenberg och WordPress 5
 • WooCommerce

Elementor är väldigt lätt att använda även för nya användare och du kan skapa obegränsade layouter och utseende som till exempel "parallax"-bakgrunder, helskärmsvideor, bildspel, animationer, "CTA-knappar" och mycket mer.

The7 kostar: $59.

Kom igång med The7 idag

9. X Theme - Tema med flera färdiga designer och utseenden

WordPress temat X Theme

En av de största fördelarna med detta tema är dess förmåga att erbjuda flera designer och utseenden, allt i ett paket. En annan fördel Med X-temat är möjligheten att anpassa allt på din webbplats. Många premiumteman har en egen sidbyggare som inte alltid är så enkla att använda.

Men så är inte fallet här, då X Theme kommer med två mycket intuitiv sidbyggare som de kallar "Customizer" och "Cornerstone". Med hjälp av "Customizer" och "Cornerstone" är det väldigt enkel att bygga unika hemsidor och du har möjlighet att anpassa hela utseendet på webbplatsen.

Med X Theme kan du skapa:

 • Hemsidor
 • Bloggar
 • Forum
 • E-handel

X Theme kostar: $59.

Kom igång med X Theme idag

10. Foodica - WordPress-tema för mat och recept baserade sidor

WordPress temat Foodica

Foodica är ett av de bästa WordPress-temat för att skapa matbaserade bloggar eller receptwebbplatser.

Foodica är också ett AdSense-optimerat WordPress-tema och det innehåller flera färdiga annonsplatser som gör det enkelt att ladda upp annons för att tjäna pengar på webbplatsen.

Temat kommer även med en "1-klick demo-innehållsinstallation", så att du snabbt kan bygga en webbplats som liknar demosidan. Temat erbjuder också 6 färgscheman och är kombinerat med den visuella sidbyggaren kan du enkelt välja rätt färgkombination som matchar sidas grafiska profil perfekt.

Foodica kostar: $79.

Kom igång med Foodica idag

Hur mycket kostar ett premium WordPress-tema?

På några av de största marknadsplatserna för premium WordPress-teman kostar ett premiumteman vanligtvis mellan $30 till $100.

Varför köpa ett premium WordPress-tema?

Här är några anledningar till varför du bör överväga att investera i ett premium WordPress-tema:

 • Kvalitet: Den mest uppenbara anledningen till att använda ett premium WordPress-tema är kvaliteten. Premiumteman har designats och kodats av proffs. Många av de gratis WordPress-teman som finns tillgängliga har "hackats ihop" av amatörer ofta med dålig kod, effektivitet och kompatibilitet. Dåligt kodade gratis teman kan också försämra din ranking på sökmotorer. Premium WordPress-teman är å andra sidan väl utformade, optimalt kodade och noggrant testade för att säkerställa en kvalitetsprodukt.
 • Unikhet: De bästa WordPress-teman som är gratis laddas ner och används ofta av hundratusentals människor. I och med att premium WordPress-teman kostar pengar så är det mycket färre människor som använder temat och de blir därför mer unika. Premium WordPress-teman erbjuder också större möjlighet att anpassa temat så du kan skapa en unik webbplats.
 • SEO-fördelar: Många gratis WordPress-teman skapas av amatörer som ofta inte riktigt vet eller följer bästa utvecklingspraxis, vilket kan vara skadligt för sökmotoroptimering (SEO) av din webbplats. Premium WordPress-teman har å andra sidan kodats enligt bästa nuvarande praxis och de är också sökmotoroptimerade.
 • Funktionalitet: Du kommer att upptäcka att ett premium WordPress-teman innehåller ett mycket större utbud av funktioner än ett gratis teman. Många av dessa funktioner kommer att göra det enkelt för dig att utföra annars jobbiga uppgifter när det gäller att konfigurera, hantera och anpassa webbplatsen. Till exempel kan det finnas funktioner som automatisk anpassar storleken på bilder, infoga reklamkod, tillgång till ytterligare färgscheman eller helt ändra utseendet på temat.
 • Pris: Premium WordPress-teman är mycket billigare än att anlita en designer och utvecklare för att bygga ett anpassat tema. Till exempel kan ett professionella utvecklat blogg-tema kosta över 20.000 kr. Ett premiumteman kostar vanligtvis mellan $30 - $100.
 • Support: En annan bra anledning att köpa ett premium WordPress-tema är den hjälp du kan få från utvecklaren. Alla bra premium WordPress-teman erbjuder stöd och support från utvecklaren, vanligtvis i form av ett supportforum eller till och med e-post och live-chatt där du kan få hjälp med att fixa problem eller göra mindre ändringar i ditt tema.
 • Uppdateringar: Premium WordPress-temautvecklare får kontinuerligt feedback på sina teman från användare så att de kan fixa buggar och lägga till nya funktioner. Till skillnad från gratis teman så är premium temautvecklare i branschen på lång sikt, det är i deras bästa intresse att verkligen skapa kvalitetsprodukter, lyssna på feedback, fixa buggar, implementera nya funktioner och se till att temat fungerar korrekt med alla nya WordPress-uppdateringar.
 • Utbud: Det finns ett stort urval av premiumteman tillgängliga för WordPress som kan tillgodose nästan alla typer av webbplatser som du kan tänkas vilja skapa. Det finns flera premiumteman tillgängliga för att skapa personliga bloggar, tidnings- eller nyhetssajter, fotogallerier / portföljer, traditionella företag och till och med e-handel och många andra nischområden.

Var hittar man de bästa premium WordPress-teman?

Med det ständigt växande antalet WordPress-teman tillgängliga är inte alla värda att kallas "premium". Här på Kreditkarma.se har vi bara valt ut de bästa premium WordPress-teman för att underlätta sökandet efter ett bra tema. Kolla in vår samling med Populära WordPress-teman 2021.

Det finns också flera marknadsplatser för premium WordPress-teman:

 1. ThemeForest
 2. WooThemes
 3. Elegant Themes
 4. StudioPress
 5. Wpzoom

Vanliga frågor om WordPress

Uppdaterad den: