Så kan du tjäna pengar med en hemsida eller blogg (2023)

Här hittar du guider och information som du kan behöva för att skapa en egen hemsida. Hitta bästa webbhotellet och se vilket affiliate nätverk som erbjuder högst ersättning. Du hittar också några populära WordPress teman för att enkelt skapa en blogg eller hemsida.

På den här sidan:

Hur skapar man en hemsida eller blogg?

Vill du lära dig skapa en egen hemsida? Vi har skapat en guide som kan hjälpa dig att komma igång med att skapa en hemsida från grunden. Se hur du registrerar och konfigurerar en domän, beställer ett webbhotell och installerar publiceringsverktyget WordPress för att enkelt hantera sidan.

Hur skapar man en hemsida eller blogg?

3 enkla steg för att skapa din egen hemsida

Bygg en hemsida i 3 enkla steg. Här får du tillgång till allt du behöver för att starta en egen hemsida. Vi hjälper dig att komma igång och skapa en egen hemsida eller blogg som baseras på WordPress.

Steg 1 - Välj en platform för att bygga sidan.

Idag finns det flera tjänster som gör det möjligt att enkelt skapa en hemsida. I våra guider använder vi WordPress som är en väldigt populärt platform att bygga hemsidor och bloggar. Med WordPress får du tillgång till flera anpassningsbara och mobilfärdiga teman.

Steg 2 - Köp en domän och ett webbhotell.

Att välja ett webbhotell kan faktiskt vara svårare än att välja en platform att bygga hemsidan med. Detta beror på att det finns så många webbhotell att välja mellan i Sverige. I guiden här ovan hittar du några populära webbhotell som vi själva använder för våra hemsidor.

Steg 3 - Designa och uppdatera din webbplats.

När du har hittat ett webbhotell och installerat WordPress så börjar processen med att skapa alla undersidor som är relevanta för din hemsida. Därefter bör du fokusera på designen och anpassas sidan till din grafiska profil så sidan får ett unikt utseende.

Vanliga typer av webbhotell i Sverige

Delad server

Detta är den vanligaste typer av webbhotell och web server för att lagra hemsidor och bloggar. Med en delad server så delar din och hundratals andra webbplatser på serverns resurser, inklusive bandbredd och processorstyrka. Detta är oftast det billigaste sättet för att komma igång och få upp en hemsida eller blogg på nätet.

Dessutom krävs det inga kunskaper kring server hantering eftersom webbhotellet ser till att servern uppdateras kontinuerligt och att den har tillgång till den senaste programvaran.

VPS (Virtuell server)

Virtual Private Server eller Virtual Server är en metod som delar upp en fysisk serverdator i flera virtuella servrar. Genom en programvara som körs på servern skapar man en virtuell maskin på vilket man kan köra olika operativsystem och programvaror.

Med en VPS blir det möjligt att ansluta flera domäner, hemsidor och du kan också driva avancerade webbsystem som kräver ett specifikt operativsystem eller specifika inställningar och tilläggsprogram.

Dedikerad server

En dedikerad server består av en fysisk server som du kan hyra för att lagra information på internet. Ordet ”dedikerad” refererar till att du är helt ensam om att använda servern, till skillnad från en delad server eller virtuell server där servern är uppdelad i flera delar.

En av de största fördelarna med att använda en dedikredad server är att du är den enda som använder servern, så du har full tillgång till serverns totala kapacitet.

Populära webbhotell i Sverige

Affiliate-program för att tjäna pengar

Populära WordPress-teman 2023

Hemsida
Företag
Affiliates
Bloggar
Avada | Website Builder For WordPress & WooCommerce

Avada | Website Builder For WordPress & WooCommerce

skapat av ThemeFusion
$60
(24.3K)
690.9K Sålda
Total - Responsive Multi-Purpose WordPress Theme

Total - Responsive Multi-Purpose WordPress Theme

skapat av WPExplorer
$59
(1.8K)
40.1K Sålda

Guider om hemsidor & webbplatser